Ugradnja Champions implantata

ugradnja-zubnih-implantat

Od donošenja odluke o ugradnji do kontrole nakon postave zuba na implantatima, saznajte kome se mogu ugraditi implantati, koja je uspješnost ugradnje i sve o prednostima minimalno invazivne metode ugradnje implantata.

 

P: Tko su kandidati za ugradnju implantata?

O: Danas je gotovo svaka osoba koja je izgubila zub kandidat za ugradnju zubnih implantata. Da bi se utvrdilo jesu li zubni implantati izbor terapije za vas, potrebne su konzultacije sa stomatologom koji će pregledati zube i desni. Pregled uključuje i očitanje rendgenskih snimki kako bi se utvrdilo postoji li dovoljno kosti za ugradnju te kako bi se odredilo točno mjesto na koje će se postaviti implantat.
Starije osobe često misle da je njihova dob prepreka za ugradnju implantata, ali dobne granice nema. Najvažniji faktor je opće zdravlje, jer se ugradnja implantata ne preporučuje u slučaju nekih bolesti kao što su uznapredovala osteoporoza, nekontrolirani dijabetes i sl.
Osnovni preduvjet za ugradnju implantata je dobra oralna higijena. Povećano nakupljanje plaka i bakterija može dovesti do nastanka upale i odbacivanja implantata. Pored toga, potrebno je svakih 6 mjeseci posjetiti stomatologa koji će, uz pregled, obaviti i profesionalno čišćenje zuba.

P: Dugogodišnji sam pušač, mogu li se meni ugraditi implantati?

O: Implantati se mogu ugraditi pušačima, ali je rizik od odbacivanja implantata i periimplantitisa znatno veći nego kod osoba koje nisu pušači.

P: Imam parodontozu, mogu li se meni ugraditi implantati?

O: Parodontozu i periimplantitis uzrokuje ista bakterija, tako da je neophodno prvo tretirati parodontozu, a tek nakon toga ugraditi implantate. Kontrole nakon ugradnje implantata osobama koje imaju parodontozu trebaju biti svakih 4 mjeseca.

P: Imam dijabetes, mogu li se meni ugraditi implantati?

O: Osobama koje imaju kontrolirani dijabetes, mogu se ugraditi implantati, a ako dijabetes nije kontroliran, ne preporučamo ugradnju implantata.

P: Uzimam lijekove za razrjeđenje krvi i cirkulaciju, mogu li se meni ugraditi implantati?

O: Implantati se mogu ugraditi, ali je prije ugradnje neophodno prestati uzimati lijekove za razrjeđenje krvi u suradnji i pod kontrolom liječnika koji je te lijekove propisao. Lijekovi se ne uzimaju nekoliko dana prije zahvata, dok se ne uspostavi normalna koagulacija krvi.

P: Koliko košta pregled za ugradnju implantata?

O: Pregled je besplatan.

P: Kako ću znati koliko implantata treba ugraditi?

O: Potrebno je slikati ortopan rendgensku sliku čeljusti na kojoj se vidi koliko ima mjesta za ugradnju implantata. Na temelju slike se napravi plan terapije. Ortopan možete poslati i na naš mail info@intradent.hr pa ćemo Vam javiti koliko je implantata potrebno ugraditi.

P: Koju vrstu implantata vi ugrađujete i zašto?

O: Mi ugrađujemo implantate njemačkog proizvođača Champions Implants GmbH. Za njih smo se odlučili zbog izuzetne kvalitete i visoke uspješnosti ugradnje, a osobito zbog minimalno invazivne metode ugradnje Champions implantata.

P: Što to znači „minimalno invazivna metoda implantacije“?

O: To znači da se implantati ugrađuju metodom koja nije agresivna prema pacijentu, kako su to klasične metode. Na primjer, žuč se može operirati klasično i laparoskopski. Znači da se zubno meso neće rezati i odvajati od čeljusti, kako se to radi po klasičnim metodama, nego se implantat „ušarafi“ kroz zubno meso, koje ne treba šivati. Oporavak je u tom slučaju daleko brži.

P: Nemam niti jedan zub u čeljusti, mogu li dobiti fiksni most na implantatima?

O: Ako se na ortopan slici čeljusti vidi da ima dovoljno mjesta za ugradnju 8 implantata, može se napraviti fiksni most na implantatima.

P: Pročitao sam da se svi zubi mogu postaviti na 4 implantata – all on 4 metodom, zašto vi predlažete ugradnju 8 implantata?

O: moguće je postaviti sve zube na 4 implantata, ali je to preveliko opterećenje za tako mali broj implantata i postoji veliki rizik od odbacivanja ugrađenih implantata zbog preopterećenja. Mi postavljamo sve zube na 8 implantata jer to osigurava čvrstoću i trajnost, također to je po uputama proizvođača, a i po njemačkom zakonu, gdje se implantati proizvode.

P: Koliko traje ugradnja jednog implantata?

O: Ugradnja traje 5 – 10 minuta.

P: Da li ugradnja implantata boli?

O: Ugradnja implantata je potpuno bezbolna i radi se u lokalnoj anesteziji. Nakon što anestezija popusti, osjeti se pritisak u čeljusti, jer se implantati ugrađuju tako da su čvrsto „ušarafljeni“. Tri dana nakon ugradnje se uzima Ibuprofen 400 mg 3 x dnevno, čak i u slučaju da nema nikakvih bolova, radi sprečavanja oslobađanja medijatora upale. Također, preporuča se hladiti područje ugradnje. Oteklina na mjestu ugradnje se pojavljuje samo u 10 % slučajeva, i to minimalna, a nestaje u roku dva dana.

P: Na što trebam paziti nakon ugradnje implantata?

O: Dok se implantati ne zarastu sa kosti, mora se jesti samo mekana hrana. Pritisak i žvakanje na implantate treba izbjegavati, jer u suprotnom može doći do odbacivanja implantata. Također, održavanje implantata mora biti perfektno, jer bakterije iz plaka mogu dovesti do odbacivanja implantata.

P: Da li trebam uzeti godišnji odmor nakon ugradnje implantata?

O: Ne, nije potrebno uzeti godišnji odmor nakon ugradnje implantata jer su ugrađeni po minimalno invazivnoj metodi.

P: Kako treba održavati implantate?

O: Implantati se moraju pažljivije održavati jer oni nemaju prirodnu zaštitu od bakterija kao što to imaju vlastiti zubi. To znači da osobe koje imaju ugrađene implantate trebaju zube prati 5 minuta ujutro i 5 minuta navečer sa mekanom četkicom za zube i interdentalnim četkicama.

P: Koliko često trebam doći na kontrolu nakon ugradnje implantata?

O: Na kontrolu treba doći svakih 6 mjeseci da bi se odstranio biofilm sa mjesta koja nisu dostupna četkicama. To se radi pomoću specijalnog aparata Air-Flow Master Piezon, koji očisti naslage i bakterije ispod zubnog mesa, tamo gdje mogu napraviti najveću štetu. Također se očisti i sav kamenac i napravi fluoridacija i zaštita prirodnih zubi.

P: Koliko treba čekati da se implantati zarastu?

O: Potrebno je dva mjeseca da se implantati zarastu sa kosti i tada se mogu napraviti porculanski zubi. Do tada se koriste privremeni zubi koji se naprave odmah nakon ugradnje implantata.

P: Kolika je uspješnost ugradnje implantata?

O: Ugrađeni implantati će se uspješno oseointegrirati (srasti sa kosti) u 97%. u preostala 3% implantat se neće primiti, već će se rasklimati i ispasti.

P: Kolika je garancija nakon ugradnje implantata?

O: Garancija je doživotna, ukoliko se dolazi na redovitu kontrolu zagriza i profilaksu svakih 6 mjeseci. Ukoliko ne možemo kontrolirati snagu i ravnomjerni pritisak tijekom zagriza na implantate ili nakupljanje plaka i ispravnost održavanja higijene, nije moguće dati garanciju, jer ti faktori uzrokuju upalu zubnog mesa oko implantata i njihovo odbacivanje.

 

Ako imate pitanja za nas ili želite dogovoriti besplatan pregled,
pošaljite upit još danas!

Vaše ime i prezime*

Vaš Email*

Vaš telefon

Vaša Poruka*


Steiner Dental