Estetska stomatologija

Estetska-stomatologija

Privlačan izgled doprinosi ne samo samopouzdanju, samopoštovanju i emotivnom životu, već je i važan ekonomski čimbenik. Dokazano je da su atraktivne osobe uspješnije u karijeri.  Lice, a osobito smijeh, dominantni su u komunikaciji.

Stoga pravilni i lijepi zubi imaju osobitu ulogu u estetskoj definiciji pojedinca. Tehnološki napredak u stomatologiji omogućio je unapređenje vizualnog doživljaja osmijeha po kriteriju lijepog. Estetski stomatološki tretman je proces postizanja najljepšeg prirodnog izgleda.

Estetska stomatologija je znanost kopiranja i postizanja sklada prirode i našeg zahvata, čineći našu umjetnost neprimjetnom. Stomatološki nadomjestak mora biti usklađen sa kompozicijom lica. 

Pritom se rukovodimo prethodno postojećim estetskim skladom, oponašajući izgled prethodno postojećih zuba što je više moguće. Konačni rezultat zahvata mora se smatrati potpuno prirodnim.

Estetska stomatologija je znanost kopiranja i postizanja sklada prirode i našeg zahvata, čineći našu umjetnost neprimjetnom. Stomatološki nadomjestak mora biti usklađen sa kompozicijom lica. Pritom se rukovodimo prethodno postojećim estetskim skladom, oponašajući izgled prethodno postojećih zuba što je više moguće. Konačni rezultat zahvata mora se smatrati potpuno prirodnim.

Ukoliko je nadomjestak moguće primjetiti iz udaljenosti na kojoj uobičajeno komuniciramo s drugima, učinak neće biti zadovoljavajući. Razlog leži u neusklađenosti oblika, boje, položaja ili veličine zuba sa licem, odnosno pojavom osobe. Nadomjestak se mora “uklopiti” u pojavu osobe na način da je primjetan i istaknut, ali istovremeno “nevidljiv” odnosno nenapadan u smislu pretjeranosti. I upravo u takvoj ispravnoj procjeni, te njenoj realizaciji leži smisao estetske stomatologije.
Ako imate pitanja za nas ili želite dogovoriti besplatan pregled,
pošaljite upit još danas!

Vaše ime i prezime*

Vaš Email*

Vaš telefon

Vaša Poruka*


Steiner Dental